Arteriell Cirkulationsmassage

Arteriell cirkulationsmassage

Lider du av dålig blodcirkulation?

Dålig blodcirkulation innebär försämrad tillförsel av näring och syre till kroppens celler.

Dålig blodcirkulation kan orsakas av bland annat av rökning/snusning, åderförkalkning, åderbråck, högt kolesterol, bensår och diabetes.

Dålig blodcirkulation kan ofta orsaka domningar och stickningar i olika delar av kroppen, kyla runt tårna, kalla händer, kalla och vita fingrar, värkande knän, mycket trötta ben, muskelkramper i benen och ledvärk.
Symptomen kan inkludera en förändring i benen: färg, svullna och infekterade sår på fötterna, tår och ben, förändringar i tånaglarna och håravfall, smärta och obehag i benen.

Arteriell cirkulationsmassage är speciellt utvecklad för att motverka dålig blodcirkulation i fötter och underben.
Metoden kommer från Tyskland, där den även används inom sjukvården.

Arteriell cirkulationsmassage är en form av bindvävsmassage, som främst är inriktad mot ökad cirkulation i ben och fötter och som kan ge positiva effekter på bäckenets inre organ.

Arteriell cirkulationsmassage påverkar genom små sträck av bindväven, det autonoma nervsystemet som reflexmässigt stimulerar blodflödet i kroppen.

Massagen ökar blodcirkulationen i hela kroppen men är särskild viktig för att få igång cirkulationen i de delar som ligger längst bort från hjärtat.

Behandlingen ger samtidigt avslappning och lugn i hela kroppen och kan också ha positiv inflytande vid flera andra typer av problem som till exempel reumatiska sjukdomar, huvudvärk, förstoppning, bensår och brännskador.

I de flesta fall ökar blodcirkulationen direkt under behandlingen, vilket märks som värme i fötter och ben och en upplevelse av att känseln ökar.
Ibland kan effekten dröja till senare på dagen och i enstaka fall kommer effekten först ett par dagar senare.

Massagen utförs på nedersta ryggen och ben i huden, och helt utan olja.

I dag använder jag mig enbart av elektroterapi och medicinsk laser i denna behandlingen.