Massera dig själv

Självmassage

Vet du att du kan unna dig en helkroppsmassage varje dag, helt gratis! Det finns nämligen massor av sätt att massera dig själv på. Vi listar några alternativ som hjälper mot spänningar och får dig att bli lite mjukare i kroppen.

 

Ansikte:

  1. Slappna av i ansiktet och lägg händerna på kinderna. Bit sedan ihop käkarna, sätt två fingrar där det är som mest spänt. Håll kvar fingrarna medan du slappnar av i ansiktet, massera sedan runt i små cirklar.
  2. Dra med pekfingrarna längs hårfästet i pannan, ner framför öronen och under käken fram till hakan.
  3. Sätt pekfingrarna längst ut på kanten av ögonbrynet in mot näsan. Lägg sedan armbågarna på ett bord medan du hänger med huvudet på fingrarna.

Huvud:

  1. Massera hela hårbotten som om du schamponerar dig.
  2. Sätt en tumme på varje sida om nacken längst ner på skallbenet. Tryck och cirkulera.
  3. Massera tinningarna med lång- och pekfingrarna.

Nacke:

Massera nacken med pek- och långfinger.  Börja längst ner vid axlarna och arbeta dig upp till knölarna bakom öronen med långsamma, små cirkelrörelser.

Axlar: 

  1. Placera händerna på axlarna, krama åt och håll kvar greppet ett par sekunder. Släpp sedan taget och upprepa ett par gånger.
  2. Håll kvar händerna på axlarna och massera.
  3. Sätt två fingrar rakt på muskeln på varje axel. Tryck och cirkulera med små rörelser längs hela muskeln.

Bröst: 

Cirkulera med fingertopparna på bröstmusklerna, vandra från mitten och ända ut i armhålan.

Händer:

 Lägg din vänstra hand med handflatan uppåt i din högra handflata. Massera med den högra tummen i vänster hand med små runda rörelser. Byt hand.

Fötter: 

Lägg upp den ena foten på låret av det andra benet. Placera båda händerna runt foten och cirkulera med tummarna på trampdynor, på och runt häl samt i hålfoten.

Armar och ben: 

Använd händerna för att knåda och klämma igenom armar och ben.

Rygg:

Lägg dig på rygg på golvet, dra in dina knän mot magen och krama om dem med armarna. Vagga sedan försiktigt från sida till sida.

 

Vill du sen lyxa till det kan du såklart boka en massage

25 Apr 2016